Varierande intresse för bröllopsprodukter

Inför det stundande kungliga bröllopet har en bröllopsserie tagits fram, där en del av intäkterna går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse för utsatta barn och ungdomar. Men intresset för de olika produkterna i bröllopsserien varierar stort.

Den 19:e juni ringer bröllopsklockorna för HKH Kronprinsessan Victoria och hennes blivande make Herr Daniel Westling. Det blir förstås en historisk fest med mycket pompa och ståt.

Eftersom bröllopet är en nationell angelägenhet har en speciell Bröllopsserie lanserats. Baktanken med Bröllopsserien är att en viss summa av intäkterna ska gå till välgörande ändamål, i det här fallet som bidrag till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse.

Efterfrågan på produkterna i Bröllopsserien varierar stort. Bland annat säljer bröllopsporslinet och bröllopstårtorna väldigt bra, medan bröllopschokladen från Cloetta säljer mindre än väntat.

Frödinge mejeri som tillverkar seriens officiella Bröllopstårta i vit marsipan, har erfarit en större efterfrågan på just tårtorna än vad man från början hade räknat med. Vid tidpunkten för bröllopet väntas man ha sålt cirka 50 000 fler tårtor än planerat.

Från Cloettas sida däremot har man vad gäller Bröllopschokladen inte sålt lika mycket som man hoppats på. Försäljningen av bröllopschokladen har gått bäst i de lite större städerna medan intresset i småstäderna varit oväntat svalt.

Allra bäst verkar det dock ha gått för bröllopsporslinet i samma serie. Hos Gustavsbergs Porslinsfabrik har man till och med varit tvungen att nyanställa sju personer för att klara av tillverkningen och försäljningsökningen. Enligt Christina Strandberg, VD för Gustavsbergs Porslinsfabrik, har bland annat skålar och vaser sålt i betydande och oväntade mängder.

Bröllopsstiftelsens främsta syfte är att bidra till svenska barn och ungdomars goda hälsa och att motverka utanförskap. Det är Kronprinsessparets egna önskan att intäkterna från produkterna via stiftelsen ska stödja utsatta barn och ungdomar.

I Bröllopsserien ingår alltifrån konfektyr till smycken och porslin från ett visst antal särskilt utvalda leverantörer. Alla utvalda produkter är försedda med den officiella Bröllopsseriens sigill.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress