Laser och UV-ljus som tandbleknings alternativ?

Bleka eller inte bleka – det är frågan. Jag går i tandbleknings tankar. Det verkar vara lika vanligt och harmlöst som att handla ett paket mjölk nu för tiden. Alla gör det. Förr var det, mig veterligen, främst media personligheter och välbärgade som blekte sina tänder. Nu, när priserna är så låga, är det var och varannan människa. Så nu kanske även jag. Jag har kollat runt lite på nätet över olika alternativ till tandblekning, men funnit att inget fungerar lika effektivt som att använda blekningskräm. Har själv i åratal nu borstat mina tänder med olika typer av tandkrämer som utlovar ett vitare resultat. Tyvärr har jag inte märkt någon skillnad, inte ens en lite sådan. Så då var det nog dags. Min svåger, som blekte tänderna nyligen, talar gott om kit man kan beställa för tandblekning. Jag är däremot lite av en skeptiker till alla dessa billiga göra-hemma-alternativ. Kan blekning som kostar 200 spänn verkligen vara bra.

Resultatet har jag sett med egna ögon och det är klart godkänt, däremot betalar jag hellre en liten extra slant för att få expertis hjälp. Så nu velar jag mellan laser och UV-ljus som tandblekning alternativ. Vad jag läst på nätet så kan laser ge viss ilning både under och några dagar efter behandling. UV-lampa verkar vara lite mer skonsamt, vad jag förstått. Båda behandlingarna ger ett snabbt och fint resultat, däremot är det svårt att utröna vilket av dessa alternativ som ger det bästa. Vad jag egentligen skulle vilja göra är så kallade skalfasader, där man sätter på ett slags permanent vitt skal på sina riktiga tänder. Enligt vad jag hört är det detta de som har råd gör. Jag antar att skalet skyddar tänderna mot framtida missfärgningar, vilket man kanske skulle spara in på i det långa loppet. Nu har jag tyvärr inte de pengarna som det kostar så jag får välja mellan de två andra alternativen. Oavsett vilket alternativ det blir så tror jag att tandblekning är ett schysst sätt att förnya och förbättra sitt utseende på, till ett billigt pris dessutom.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress