Kelly-kriteriet i betting

Använd Kelly-Kriteriet i betting

Alla vill bli lönsamma i sin betting, vägen dit kan vara tuff, slitsam och svår men med hjälp av kelly-kriteriet kan arbetet underlättas. Att använda kelly-kriteriet i betting leder till en högre sannolikhet att gå plus i det långa loppet. Så vad är det och hur fungerar det i betting?

Det började med forskaren J.L Kelly Jr. på Bell Labs i slutet av 50-talet som ville hitta en formel eller strategi för andelen pengar av det totala kapitalet man ska lägga per bet. Efter mycket efterforskande kom han fram till en formel som kan appliceras i praktiken och blev således känt som Kelly-Kriteriet.

Varje spelare bör hitta en matematisk fördel istället för att lita på sina mänskliga impulser, och det är där Kelly-kriteriet kommer in. Denna formel har bara tre olika variabler som är relativt enkla att få fram.

    • B = Decimal oddset minus 1 (t.ex. 2.4 -1 = 1.4)
      P = Sannolikheten att du vinner
      Q = Sannolikheten att du förlorar

När du har tagit reda på ovanstående variabler använder du formeln: (B*P – Q) / B. Resultatet av denna formel kommer ge dig en procentandel som du ska lägga av hela ditt kapital. Ett exempel på detta kan vara en fotbollsmatch mellan BK Häcken och IFK Göteborg. BK Häcken ger 3.2 gånger pengarna om dom vinner, du anser att det är 50% chans för vinst och 50% för förlust. Enligt formeln ska du då lägga: (3.2*0.5 – 0.5) / 3.2 = 34,4 % av ditt kapital. Utgår man denna formel på varje bet så ska du gå plus över tid.

Detta var en kort genomgång om kelly-kriteriet i betting, vill du läsa mer om hur man bettar så kan du följa denna länk!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress