Gör din trappa säker

Om man bor i hus med två- eller fler våningar så innebär detta också att man har en trapp som man använder sig av för att kunna ta sig mellan våningsplanen. Många ser denna exakt på det sättet också – som en slags transportsträcka som ska klaras av så fort som möjligt, men här glömmer man bort att just trappen i många hus utgör en ganska central del för helhetsintrycket.

Det vill säga; en trapp är mer en bara en väg mellan våningar – den kan vara en detalj som skapar en stor harmoni och något som man kan bygga resten av sin inredning kring. Det är här som många tänker fel och man låter sin trappa vara utan att ta hand om den , den får se ut som den gör och man fokuserar istället på övriga delar av huset.

Något som inte bara är dumt om man ser till det rent estetiska utan också väldigt farligt. Som vi sa ovan – en trapp är något som möjliggör en promenad mellan våningarna i sitt hus och då dessa promenader sker på dagligt och frekvent så slits också trappen ut. Något som gör att den kan gå sönder och att den därigenom förvandlas – speciellt för familjer med små barn – till en väldig olycksrisk. Naturligtvis ska man även se till vilken typ av trappa man har också och i vilket material den är byggd av, men oavsett så bör man som husägare då och då se över statusen och fundera över att genomföra en trapprenovering.

Ett projekt som i sig inte är så dyrt och som dessutom – och detta nämnde vi ovan – har en potential att göra hela huset och dess interiör mer inbjudande och, framförallt, betydligt säkrare.

Två alternativ för din trapprenovering

Vi kan här ponera att du äger ett hus i Stockholm där du tycker att den trapp som löper mellan våningarna dels är ful och dels också börjar knarra på ett oroväckande sätt och du överväger av den anledningen att genomföra en trapprenovering. Hur ska du göra då; är det något som du kan genomföra på egen hand eller är det något som du måste anlita extern hjälp för?

En trapprenovering får du göra själv och fördelen här är uppenbar och ligger i det ekonomiska – det kostar helt enkelt mindre pengar. I Stockholm har du dessutom fördelen i att det finns så många större byggvaruhus i staden och att man av den anledningen kan hitta både billigt och högkvalitativt material för sin trapprenovering. De flesta trappor har standardmått för steg och materialet är därför lätt att hitta; en trapprenovering på egen hand är därför inte så svår att göra.

Dock, och detta nämnde vi ovan, så är den heller inte så dyr om man väljer att använda sig av professionell hjälp för att renovera trappan. Räkna med att det kostar mellan 900-1 200 kronor per steg och i den kostnaden ska man även lägga att jobbet blir korrekt utfört, att det blir snyggt och att hela huset får ett lyft. Ska man rekommendera något gällande en trapprenovering så är det således att man kopplar in professionell hjälp då detta i slutändan leder till ett bättre resultat och – som sagt – är relativt skonsamt för plånboken.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress