En renovering ska involvera en elektriker

Stockholm och områden i närheten av staden har under senare år haft en enorm utveckling gällande priserna för bostäder. Att i dagsläget äga en bostad i- och kring Stockholm är att att sitta på en potentiell guldgruva och det går också att se att väldigt många personer gjort sig väldigt stora pengar på detta. Det vill säga, man har köpt en bostad i Stockholm, man har bott där under en kortare period och sett till att renovera bostaden till toppskick innan man slutligen säljer den och räknar hem en vinst. Detta upprepas sedan gång på gång och innebär att man i slutändan gjort sig en stor hacka.

Att göra detta i en annan stad än just Stockholm är svårare – för att inte säga omöjligt – och att just renovera innan en försäljning är ett säkert sätt att tjäna pengar. Det vi kan säga här – något som berör både köpare och säljare är följande: se till att det varit professionella yrkesmän inblandade i renoveringen. Menas här; väldigt många renoveringar är gjorda av lekmän och där privatpersonen på egen hand hållit i hammaren – något som kan innebära väldigt stora kostnader i slutändan. Vi förklarar varför!

Vi kan här säga att du äger en bostad i Täby och där din plan är att renovera denna för att sedan sälja den dyrt. Det du gör är att du vill spara pengar; du ska primärt renovera din hall och allt som ska göras anser du dig klara på egen hand. Du har nämligen lite vana av snickerijobb och du är en relativt van hemmasnickrare. Det som ska göras är följande: Du ska lägga nytt golv, du ska sätta panel på väggarna, du ska höja taket och installera spotlights där samt lägga in golvvärme. Samtliga saker som du kan göra och också genomför.

Elektriker och rörmokare ska anlitas

Du säljer din bostad i Täby och tack vare renoveringen så har du tjänat närmare en halv miljon. Allt är således frid och fröjd,  eller? Nej, det som visar sig efter några år är att bostaden börjar brinna och det visar sig vara dina installerade spotlight som är orsaken till detta. Tur i oturen är att ingen skadas, men kostnaden kommer ändå att drabba dig. Det du skulle gjort här – och som andra ska göra vid sina renoveringar – är att kontakta en behörig elektriker i Täby.

En behörig elektriker ska alltid kopplas in och rådet är att man även vid ett köp låter en elektriker gå igenom bostaden. Vid renoveringar som rör exempelvis golvvärme och spotlights så är det nämligen inte ovanligt att säljaren struntat i en elektriker och på egen hand skött installationen; något som kan få katastrofala konsekvenser likt vårt exempel från Täby.

Det vi säger här är följande: Som köpare så får man inte vara så godtrogen och som säljare så måste man anlita en elektriker för dragning av el och olika installationer samt en rörmokare då det kommer till vatten. Ett element som också visat medföra stora problem vid renoveringar i Stockholm.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress