Avgörande detaljer i val av mäklare

Om du står inför att sälja din bostad i Stockholm så ska du först och främst veta att du sitter i en väldigt bra förhandlingssits gällande mäklare. Det finns väldigt många sådana i Stockholm och alla dessa kommer att erbjuda dig olika saker som inkluderas i priset. Vissa kanske trycker hårt på exempelvis Homestyling, andra kanske kan visa upp en professionell fotograf medan en tredje kommer att erbjuda dig ett pris som ligger under det pris som konkurrenterna erbjuder.

Det här beror på att en lägenhet i Stockholm idag är väldigt attraktiv och att det som ligger bakom detta är den rådande bostadskrisen där man i Stockholm helt enkelt inte bygger tillräckligt mycket i förhållande till hur många som bor i staden – och soms tår beredda att flytta dit.

En mäklare vet alltså att din lägenhet – på ett eller annat sätt – kommer att säljas och det du istället ska fråga dig är följande: för hur mycket ska jag sälja? Äger du exempelvis en bostad i Åkersberga och står inför att sälja denna så råder vi dig dels att förhandla lite med din mäklare och det gör du genom att träffa så många som möjligt. Ta in erbjudanden, väg värderingar mot varandra och skaffa intryck av varje mäklare. Därefter så försöker du få något inkluderat i priset – exempelvis homestyling – och du försöker också få ditt pris lite bättre. De flesta mäklare ha viss prutmån att jobba med och, som sagt, du sitter med trumf på hand.

Vidare då, finns det något annat som du ska tänka på vid valet av mäklare till din bostad i Åkersberga? Ja, vi kan rada upp några, enligt oss, viktiga punkter:

  • Lojalitet. Att en mäklare kommer att ha andra objekt samtidigt som ditt i Åkersberga är oundvikligt. Men; det får inte ske några favoriseringar och din lägenhet får inte hamna i kläm och där din mäklare väljer en sämre tid för visning, där hon kanske inte är tillgänglig eller där hon – helt enkelt – inte gör sitt jobb. Du ska känna att din mäklare jobbar med dig och gör sitt bästa för att just din lägenhet i Åkersberga når en ny toppnivå i slutpris.
  • Etablerad mäklare. I och med att Hemnet är det självklara valet för gemene man så är också ”alla mäklare”. Det finns väldigt många mindre mäklarfirmor och vårt råd är att du försöker välja en mäklare som arbetar för ett etablerat mäklarhus. De vet ofta mer om marknaden och de brukar vara lite kallare i affärer. Ett råd är följande: sälj med en större mäklare och köp en bostad av en mindre sådan. Du får ofta ett högt slutpris – exempelvis i Åkersberga – om du väljer en större firma och om du ska köpa bostad så får du ofta betala lite mindre.

Besök gärna http://www.mäklareåkersberga.nu som är en sida från ERA Ditt Hem Fastighetsmäklare. De kan Åkersberga utan och innan.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress